HÖSTBILDER
Hallå denna soliga Septemberdag, nu känns det i luften att hösten är här.
Och idag är det en sådan fantastisk höstdag med sol och klarblå himmel här i småstaden.
Passade på att ta lite bilder från vår altan och trädgård

Fina rosa hortensian jag fick i somras har bytt till vackra höstfärger

Olivträdet får nu flytta inomhus

Lite höstblommor har planterats

Träden börjar skifta färg

Och i äppelträden dignar det av äpplen

I år lyckades jag driva upp tomatplantor, jag har massor av små gröna tomater....

men bara en liten tomat som hunnit mogna och bli röd, får nog ta in de andra
och lägga i värmen vid fönstret.

Och vissa blommor blommar som om det fortfrande var sommar.
Och jag njuter för fullt av dessa soliga Septemberdagar.
Hoppas ni också gör det
Kramar
Ullis
♥
HÖSTKÄNSLA
September månad och idag känns det som höst i luften, lite svalare
och några droppar regn, men det känns rätt så mysigt ändå.
Var på marknad förra helgen och gjorde ett riktigt fynd bland växter.
Har länge sett denna annorlunda växt hos många bloggare, och tyckt den varit så fin.
Och nu blev den min för bara 50:-


Kommer tyvärr inte ihåg namnet på den.

Skir och vacker är den iallafall

Önskar er en skön onsdagseftermiddag
Kramar
Ullis
♥
ERNST KEX
Hallå vänner hoppas helgen har varit skön.
Måste tipsa er om ett jättegott recept på kex som Ernst gjorde
i sommarens program av Sommar med Ernst.
Gör så här
1 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl vetemjöl
2-3 dl fint rågsikt eller dinkelmjöl
1 dl olivolja
2 dl vatten
2 nypor salt
1 tsk bakpulver
äggvita att pensla med
flingsalt
solros, linfrö, sesamfrö för dekoration
1. Blanda linfrö, solrosfrö, sesamfrö och havregryn, tillsätt 2 dl vetemjöl
och 2-3 dl rågsikt och 2 dl vatten, blanda ihop.
2. Tillsätt olja salt och bakpulver, blanda allt till en fast deg.
3. Slå ut degen på mjölat bakbord, knåda igenom degen
snabbt så att den blir smidig och bra.
4. Dela sedan degen i 3 delar, kavla ut varje deg så att den blir ca 5 mm tjock.
Tryck ut kexen i valfri form.
5. Lägg kexen på bakplåtspappersklädd plåt, pensla med äggvita , strö på salt och frön.
Ugn 200 grader 15- 20 min tills de är gyllenbruna


Jag formade runda kex med hjälp av ett glas.

Voila
Mycket goda kan jag lova
mannen tyckte de var beroendeframkallande = )
Nu ska jag fixa mellis åt hungriga skatter med kompisar.
Ha en skön eftermiddag
Kramar
Ullis
♥