Middagsfix med barnen
Just nu i vårt kök
Barnen och jag fixar kvällsmat tillsammans vi är ensamma hemma denna lördagskväll,
det blir svamppaj & god sallad
samtidigt lyssnar vi på denna mysiga låt
Äldsta dottern fixar efterrätt
Fluffig citrondessert med chokladdoppade jordgubbar och hallon
4 portioner
3 ägg
1 dl socker
0,5 dl citronsaft
200 gr crem cheese
200 gr mörk choklad med chilismak ( vi tog marabou mjölkchoklad)
1 liter färska hallon och jordgubbar
2 urgröpta passionsfrukter
1 tsk rivet citronskal
Gör så här
Dela äggen, äggvitor i en skål, äggulor i en annan.
Vispa äggvitorna och 0,75 deciliter socker poröst,
tillsätt citronsaft. Tillsätt cream cheese och vispa till en jämn smet.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum, vispa i resten av sockret.
Vänd försiktigt ner äggvitorna i äggulesmeten.
Häll upp smeten i höga glas och ställ i kylskåp högst en timma innan servering.
Smält chokladen i vattenbad eller mikro.
Doppa hallon och jordgubbar i chokladen och låt stelna på bakplåtspapper
i rumstemperatur.
Toppa desserten med passionsfrukt och servera med de chokladdoppade bären.
Mumsigt va!




Nu blir det att smaska på mumsig dessert!
Kramar från mig
♥
Kommentarer







