2: a Advent
Och snön singlar ner från skyn, solen börjar leta sig fram,
och det verkar bli en skön 2:a advent
Just nu har jag avslutat projekt bakning.
Det är lilla mamsen som ska ha julfest med väninnorna imorgon
och jag lovade att fixa kaka till kaffet.
Glöggkladdkaka som är sååååå god, ni måste verkligen testa denna.
Här kommer receptet
200 gr Smör
200 gr Mörk choklad 70% ( eller mörk blockchoklad )
4 Ägg
2 1/2 dl Råsocker ( rörsocker )
1/2 dl Vinglögg
2 dl Vetemjöl
1 dl Ljusa russin ( sultanrussin )
Garnering
50 gr Mörk choklad
50 gr Smör
Pumpakärnor
Granatäppelkärnor
Sätt ugnen på 175 grader
Smörj och bröa en form med löstagbar kant
Smält smöret, bryt chokladen i små bitar.
Ta smöret från värmen, lägg i chokladen,
rör tills den smälter.
Vispa ägg och råsocker pösigt, rör ner smörblandningen, glöggen & sist vetemjöl och russin.
Häll i formen, grädda i nedre delen av ugnen 25 min.
Den ska vara lös i mitten, låt kallna.
Glasyr
Smält choklad och smör på svag värme.
Bred glasyren över kakan och pensla kanterna med glasyren.
Stö över pumpa & granatäppelkärnor.

För att få lite extra julstämning bland alla juldofter,
så lyssnar jag på en av favoritjulsångerna.
Önskar er en skön
2: a Advent
Stora kramar
Ullis
♥
Kommentarer







